TVA-ul scade costurile înmormântării

91

Primăria Timişoara este obligată să scadă preţurile locurilor de veci din cimitirele municipiului. Asta pentru că TVA-ul a scăzut, iar tarifele trebuie ajustate cu rata inflaţiei. Consilierii locali vor dezbate acest proiect de hotărâre la finalul lunii, în şedinţa de plen.

“În ianuarie 2016 s-a indexat cu rata inflaţiei redevenţa pe care o au de achitat la bugetul local societăţile concesionare, conform contractelor de concesiune. Astfel se impune modificarea tarifelor pentru serviciile funerare practicate în cimitirele aparţinând Primăriei Municipiului Timişoara, prin indexarea cu rata inflaţiei stabilită pentru anul 2015, adică 2,04%. De asemenea se impune majorarea tarifelor permiselor de lucru şi a concesiunii locurilor de veci cu acelaşi procent de 2,04%, care ne-a fost comunicat de către Institutul Naţional de Statistică – Direcţia Regională de Statistică Timiş”, se arată în proiectul de hotărâre.

După indexare, tarifele vor fi reduse cu 4%, diferenţa dintre vechea şi noua TVA.

Noile tarife înseamnă că pentru concesionarea unui loc de veci pe 7 ani se va plăti 96,2 lei. Concesionarea unei casete urnă pe 45 de ani a ajuns de la 367 lei la 362,4 lei, în timp ce concesionarea unui loc de veci pentru copil este, pe 7 ani, 48,1 lei de la 48,7 lei.

Săparea unei gropi pentru înhumarea unui adult va costa 217,7 lei, iar înhumarea unui adult va costa 190,2 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ