Tura ciclistă bănăţeană „Verde pentru Biciclete” a ajuns la a treia ieșire a anului

172

Toți cei ce vor să cunoscă imprejurimile Timișoarei sunt chemați să-și umfle roțile, mușchii, bidoanele cu apă și…la drum! Nu prea va fi ușor dar cu atât mai mare va fi satisfacția de a vedea ceva frumos deodată cu verificarea propriilor forțe.

Asociația „Verde pentru Biciclete” organizează sâmbătă, 22 iulie, cea de-a treia tură ciclistă bănăţeană marca VpB din acest an.

Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură este cel cunoscut: Muzeul Satului, ora 08:00.

Sunt invitați bicicliștii iubitori de ture să pornească la drum de la ora 08:30 pe traseul: Muzeul Satului – Giarmata VII – Giarmata – Ianova – Lac acumulare Ianova – Pădure Ianova – Herghelie Herneacova -Bencecu de Sus – Giarmata – Giarmata VII – Muzeul Satului. Lungimea traseului este de aproximativ 75 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 8 ore. În timpul turei, se vor face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Va fi o tură cu grad de dificultate mediu spre avansat, dată fiind distanța.

Se recomandă participarea bicicliștilor cu antrenament, experiență și cu o stare de sănătate bună.

Este un traseu accesibil doar bicicletelor de tip cross country și mountainbike corespunzător echipate. De asemenea se recomandă purtarea căştii de protectie şi/sau a vestei reflectorizante. Toți participanții sunt rugați să aibă la purtător obligatoriu camere de bicicletă de schimb, pălării/șepci, protecție solară, mâncare și apă.

Pentru detalii suplimentare se pot contacta organizatorii la numărul de telefon: 0741202162, persoană de contact: Sergiu Agoston, coordonator al Turelor Cicliste Bănățene.
Această tură bănățeană este cea de-a treia dintr-o serie de 6 care au loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei “Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen desfășurându-se în 2009. Scopul turelor este de încuraja mișcarea în aer liber, de face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, bucurându-se cu toții de natură şi de o plimbare pe bicicletă.

Echipa Verde pentru Biciclete aşteaptă cu drag la cea de-a doua pedalare în afara orașului, marca VpB din acest an, entuziaștii pe două roți.

Pentru unele lămuri în plus se pot accesa următoarele:
contact@pedaleaza.ro / www.pedaleaza.ro / www.facebook.com/verdepentrubiciclete

LĂSAȚI UN MESAJ