Tura ciclistă bănățeană de la Pădurea Verde până la Herneacova

204

De câțiva ani, entuziaștii mersului pe două roți se mobilizează să scoată din rutina urbană cât mai mulți posesori de biciclete. În acest sezon este deja a doua ieșire organizată de voluntarii de la „Verde pentru Biciclete” și pedalările nu se vor opri aici.

Această tură bănățeană este a doua dintr-o serie de șase care au loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei “Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen desfășurându-se în 2009. Scopul este de încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, bucurându-se cu toții de natură şi de o plimbare pe bicicletă.

Verde pentru Biciclete organizează sâmbătă, 16 iulie, cea de-a doua tură bănățeană din acest an. Locul de întâlnire este Muzeul Satului, ora 08:00.

Invitația îi vizează pe toţi bicicliștii care vor să se alăture grupului de la ora 08:30 pe traseul: Muzeul Satului – Giarmata VII – Giarmata – Ianova – Lac acumulare Ianova – Pădure Ianova – Herghelie Herneacova – Bencecu de Sus – Giarmata – Giarmata VII – Muzeul Satului. Lungimea traseului este de aproximativ 72 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 8 ore. În timpul turei, se vor face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Va fi o tură cu grad de dificultate mediu spre avansat, dată fiind distanța. Se recomandă participarea bicicliștilor cu antrenament, experiență și cu o stare de sănătate bună.

Este un traseu accesibil doar bicicletelor de tip cross country și mountainbike corespunzător echipate şi se recomandă purtarea căştii de protectie şi/sau a vestei reflectorizante. Ar fi bine ca toți participanții să aibă asupra lor camere de bicicletă de schimb, pălării/șepci, protecție solară, mâncare și apă.

Pentru detalii suplimentare doritorii îl pot contacta la numărul de telefon: 0741.202.162, pe Sergiu Agoston, coordonator Ture Cicliste Bănățene.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ