22.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Tudor Gheorghe va aduce Toamna și în Timișoara!

6, 7, 8… vine Toamna lui Tudor Gheorghe! Nu vă speriaţi, menestrelul nu numără bobocii, ci oraşele unde se va opri cu turneul său. Iniţial, „olteanul universal” a vrut să prevestească venirea „Toamnei Simfonice” în şase oraşe.

După ce şi-a anunţat călătoria muzicală, măria sa, publicul, a votat şi s-a ales ca Timişoara să fie al şaptelea oraş pe harta turneului. Numărătoarea nu s-a oprit în Banat! Cum după şapte vine opt, iată că Botoşani este al optulea oraş, unde spectacolul aniversar „Toamna Simfonic” se va auzi, pe 14 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani.

Vă reamintim că trubadurul va începe strânsul recoltei artistice pe 3 octombrie, la Teatrul Naţional – Marin Sorescu din Craiova. Urmează oraşul Constanţa, pe 7 octombrie (la Casa de Cultură a Sindicatelor). Pe 10 octombrie, „Toamna Simfonic” va fi la Opera Naţională din Iaşi, pe 13 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, pe 14 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, pe 17 octombrie – la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj- Napoca, pe 26 octombrie – la Sala Palatului din Bucureşti şi pe  7 noiembrie – la Sala Filarmonicii din Timişoara.

„Tudor Gheorghe are, în ciuda rafinatei sale tehnici, o simplitate neaoşă, o simţire pură şi pământească pe care i le dă simbioza cu trecutul şi prezentul inimii acestui popor… Tudor Gheorghe este un purtător de Românie, spun românie ca un adjectiv, în care, cum chiar cântecele sale o spun, intră şi omenia, şi hărnicia”, spunea George Pruteanu. „Purtătorul de Românie” va cânta Toamna în opt oraşe, pentru ca publicul său din ţară să nu uite de omenie şi să se bucure de frumos…

Ce va urma după turneul „Toamna Simfonic”? Fiind „olteanul universal” cu multe premiere în viaţa sa (de artist), e greu de spus. Deocamdată, vă putem deconspira doar un titlu de afiş a ceea ce va urma:„Vă dau un an din viaţa mea”. Restul e doar… Tudor Gheorghe, trubadurul care recompune paradisul pierdut al artei din timpurile ei de aur, reîmpăcând poezia cu muzica, restituind-o ritmului originar.

Din respect pentru artist şi pentru spectatori, după ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. După începerea spectacolului, locurile îşi pierd valabilitatea. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. Copiii peste 7 ani plătesc bilet de intrare. Vă mulţumim pentru înţelegere. Biletele se pot achiziţiona de la agenţiile salilor de spectacole din fiecare oraş unde are loc spectacolul, iar pentru cel din Bucureşti – de la Sala Palatului şi de pe site-ul oficial www.tudor-gheorghe.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Universitatea de Vest din Timișoara este o ancoră a francofoniei în Timișoara și România

În cadrul special oferit de Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, a avut loc ceremonia de decernare a distincțiilor Officier...

Filme în aer liber și Silent Disco, în acest weekend, la Iulius Town Timișoara

Devenit deja tradiție, Flight Cinema in My Town, evenimentul care reunește cinefilii în Iulius Town, reîncepe în acest weekend și readuce serile de film...

Citește și :