Trotuarul șotron dispare de lângă Tribunal, dar nu din centrul orașului VIDEO

445

Primarul Nicolae Robu a ieșit pe teren să vadă cum stă treaba cu trotuarul mozaic de pe lângă Palatul Dicasterial. Fie a fost convins de protestele arhitecților fie a mai analizat situația cert este că nu se mai construiește trotuarul modernist din plăci colorate. S-a ajuns la concluzia că aici este nevoie de un paviment cu plăci mari gri de o tonalitate neutră ca pe alte artere pietonale din apropiere, fără jocuri de contraste sau de nuanțe. Mai de bună voie sau nevoit de evidența lucrurilor, primarul a fost nevoit să recunoască că dalele colorate merg asemenea nucilor ce împodobesc un perete!

Totuși modelul controversat se va pune în operă în alte locuri din zona centrală dar nu în apropierea clădirilor istorice de o factură diferită.

„Așa cum am declarat de la început, bineînțeles …în zona Palatului Dicasterial, unde am avut primul terasament finalizat și mai puțină forfotă, am organizat o prezentare pe viu, la scara 1:1, a variantelor de pavaj propuse de arhitecți. Pentru că eu, din experiență, știu ca una este să vezi ceva pe hârtie sau pe ecranul unui calculator, tabletă sau telefon și alta pe viu. Concluzia mea, ca decident, da, concluzia trebuie să fie a mea, a mea, pentru că n-am auzit să fie altcineva în afară de mine hulit, vreodată, în toți acești ani, pentru orice, inclusiv că i-a intrat odată, cuiva o piuneză în roata de la bicicleta!-, iar corect este ca cineva să fie hulit pentru faptele lui, nu pentru ale altora, hulit sau lăudat, evident, deopotriva, concluzia este urmatoarea:
– in toată zona veche, deci: pe lângă Palatul Dicasterial, pe strada Martin Luther, apoi pe strada Proclamația de la Timișoara, de la strada Martin Luther până la piața Sf. Gheorghe, pe ambele parți, trotuarul va fi realizat din piatră naturală, de tip andezit, din aceeași carieră ca și cea de pe mijlocul străzii Eugeniu de Savoya, deci monocroma, gri
– Prin fața Hotelului Continental, deci pe bulevardul Revoluției, apoi pe bulevardul Ion C. Bratianu, bulevardul 20 Decembrie 1989, bulevardul Michelangelo și pe celelalte străzi din zona, trotuarul va fi realizat din plăcile din material artificial în nuanțe de gri, folosite pentru variantele realizate spre deliberare pe lângă Palatul Dicasterial, în una din aceste variante, cea care și poate fi văzută în fața Hotelului Continental (varianta cu combinații de placi gri închis și gri foarte deschis, aproape de alb)”,

Sigur că primarul nu a scăpat ocazia de a înșira o serie lungă de realizări ale administrației din ultimii ani.

„Sunt convins că timișorenii cei mulți vor aprecia ce va ieși, așa cum apreciază și:…
a urmat o listă de obiective finalizate mai mult sau mai puțin succes.
„Ei, vă mai amintiți câte mi-am încasat eu pentru ele, pentru toate, pentru absolut toate și pentru multe, multe altele?! și-am mers înainte, așa cum voi merge și acum, cu deviza „apa trece, pietrele rămân”!”, a mai continuat explicațiile primarul Robu.
Tot șantierul din centru este prilejuit de acțiunea de a duce în subteran a rețelelor de cabluri și alte câteva utilități ce stricau aspectul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ