5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Trotuarele din centru: ilegale, fără aviz și inestetice

Trotuarele la care acum le lucrează în zona central sunt instalate fără aviz, fiind aadar ilegale. Specialiștii de la Direcția pentru Cultură Timiș au atras atenția în nenumărate rânduri că ele nu pot fi ameenajate, au dat oridin de sistare a lucrărilor, dar administrația Robu a ales să îl ignore, alegând astfel să facă demersuri ilegale.

Conducerea Direcției pentru Cultură Timiș a depus și plângere penală îm potriva Primăriei Timișoare, dar nici acest demers nu l-a clintit pe Nicolae Robu, care a ținut morțiș să amenajeze trotuarele.

 

”În ciuda unui ordin de sistare a lucrărilor, sfidând legea, fără să țină cont de plângerea penală, primăria (n.r. Primăria Timișoara) continuă un demers fără proiect, fără arhitect, fără bun-gust. Pe bani publici! Design de baie de hotel.

Că tot vorbea primarul de uzurpare – nu este el nici arhitect, nici urbanist, nici designer. E doar un om simplu, cu gusturi îndoielnice, care crede că orașul e propria lui moșie, că votul primit îi dă dreptul la abuz.

Poate unora le place – nu contest, deși un minim simț estetic ar trebui să îi facă să perceapă că demersul arhitectural e greșit. De aceea, spațiul public trebuie gestionat de specialiști și nu de oameni cu peștele pe televizor”, a transmis Sorin Predescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

După ce mass-media din Timișoara a relatat faptul că amenajarea trotuarelor este ilegală și nu are avizele necasare, primul cetățea al urbei a declarant că el ”nu se ia după fiecare”.

 

”Eu stau să ma iau după fiecare, dacă sunt frumoase sau nu trotuarele?! Totul este cu piatră special fabricată, cu rezistență bună. Așa vor arăta trotuarele și eu sunt convoins că timișorenii cei mulți le vor aprecia. Evident că pot spune unii că și ăsta-i kitsch. Nu-i nicio problemă, dacă asta îi face pe ei fericiți, considerând că asta îi face importanți și culți”, a spus, la mijlocul lunii martie, Nicolae Robu.

Alte subiecte :

VIDEO: Un cetățean turmentat se dă în spectacol în Complexul Studențesc

Recent, un cetățean turmentat, obișnuit al cartierului, a agasat câțiva studenți. A căutat în tomberoane după mucuri de țigară, și le-a vorbit obscen fetelor...

Siguranța alimentelor și igiena produselor, întru-un seminar de informare organizat de CCIAT | FOTO-VIDEO

Pentru a avea un mediu de afaceri bine informat, la curent cu tot ce e bine de știut în domeniul legislației, Camera de...

Citește și :