Triumf al Stejarilor cu sarazini în teren

91

Cu zece campioni în teren, naționala României a obținut primul succes din Rugby Europe Championship. Stejarii au trecut de Spania cu 13-3, însă rămâne apăsătoarea înfrângere de la debutul competiției cu Germania.

La distanță de o săptămână de la rușinosul eșec din Germania, selecționata tricoloră a reușit să își refacă moralul printr-o victorie în compania Spaniei. Un 13-3 pe Stadionul Arcul de Triumf din București la care au fost părtași și zece rugbiști din Ronaț.

Un meci în care s-a jucat mult la bețe. Vlaicu a reușit toate punctele Stejarilor, un eseu, o transformare și două penalități. Ibericii au răspuns printr-o penalitate semnată de Linklater.

Din naționala condusă de Lynn Howells au făcut parte și jucători de la SCM Timișoara Saracens, ca titulari, Valentin Popârlan, Dorin Lazăr, Stephen Shennan, Jack Umaga și Cătălin Fercu, iar ca rezerve Eugen Căpățână, Mădălin Lemnaru și Jody Rose.

Cu doar 5 puncte adunate după primele două etape, România așteaptă jocurile cu Rusia (4 martie), Belgia (11 martie) și Georgia (19 martie) pentru a urca în clasamentul competiției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ