16.6 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Protest inedit, la Timișoara! Atragerea porumbeilor, până acum apolitici, în mișcarea de contestare VIDEO

Nemultumiții care contestă Guvernul și măsurile sale au gândit, după mai multe ieșiri în centrul orașului, o altă modalitate de protest. Concret, sâmbătă la prânz au încercat să aplice un nou slogan revoluționar „hrănim porumbeii, nu corupția”. Asta, probabil din cauza asemănării dintre politicieni și ”golumbi”. Ambele personaje sunt blânde și mănâncă din palmă când sunt jos. Când se înalța însă, fac pocinoage nedemne de statutul lor.

Pentru a lua poziție împotriva amenințării cu pedepse dure împotriva celor care duc copii mici la proteste, azi au venit minorii cu aparținătorii să aducă grăunțe porumbeilor de la ceasul din Piața Operei, precum chibiții care se adună în același loc. Reprezentanții Protecției copilului au anunțat, zilele trecute, că prezența celor mici la protestele împotriva guvernului este ilegală. Mai mult părinții riscă sancțiuni cu amenzi, care pot să ajungă până la 10.000 de lei.

porumbei2

Se vrea a fi o nouă formă de rezistență urbană la Timișoara, în piețele publice.
Nu au fost prea mulți părinți cu copii care să hrănescă porumbeii, poate din cauză frigului umed. Chiar și așa au adus o notă de inedit în contrast cu serile de încrancenare contestatară. Au fost pregătite pungi cu grâu dar și banderole cu deja celebrele slogane „rezist”. Și pentru că au mai rămas boabe în plus, au mers și la porumbeii din piața Libertății. Nu au lipsit nici baloanele colorate, atât de dorite de copii.

porumbei3

Tiberiu Pfiszter, unul dintre organizatorii ineditului protest, a declarat că acțiunea a fost una civică, dedicată copiilor. El a făcut apel la părinți să nu se lase copleșiți de campania murdară prin care se încearcă intimidarea lor. În același timp, Tiberiu Pfiszter a atras atenția supra unui aspect trecut prea ușor cu vederea: PSD s-a folosit de copii la alegerile locale și parlamentare, micuții fiind practic îmbrăcați în haine cu mesaje PSD și puși să țină pancardele cu slogane PSD, însă atunci nu s-a sesizat nimeni.

Se vorbește și de o hârtie semnată de părinți. Aceasta ar trebui să fie prezentată la școli (?) care să confirme acordul cu prezența minorilor la mitinguri politice. În județul Timiș se pare că nu s-a ajuns încă la asemenea anomalii.

Alte subiecte :

Liceele din Timiș care încurajează elevii să scrie literatură și texte jurnalistice

Zeci de elevi din Timiș și o profesoară de la Colegiul Loga din Timișoara au fost premiați la un concurs de articole, creații literare...

Timișul se află în topul județelor cu cei mai bine plătiți salariați din România

Discrepanțele salariale sunt mari de la un județ la altul în vestul țării, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, întocmită pe baza statisticilor oficiale. Potrivit...

Martie la Timișoara

Citește și :