Care este perioada de așteptare la Registrul Auto Român Timiș, după eliminarea timbrului de mediu?

925

După cum se știe, de la data de 1 februarie 2017 au fost eliminate unele taxe pe care le plăteau posesorii de maşini la înmatricularea lor. Erau celebrele taxe de poluare ce încercau să restrângă numărul autovehiculelor mai vechi și deci cu motoare mai puțin moderne de la circulația pe drumurile publice.

Pentru a vedea dacă de atunci a crescut activitatea la Registrul Auto Român am aflat de la reprezentanții autorizați următoarele date. Se observă o oarecare majorare a celor care apelează la serviciile registrului dar nu atât de mare ca să creeze probleme.

În săptămâna 06-10 februarie 2017, la reprezentanța RAR Timiș s-au prezentat 580 vehicule second hand importate, pentru eliberarea cărții de identitate în vederea primei înmatriculări în România. Media a fost, deci, de 116 vehicule second hand pe zi.

Numărul total de activități la reprezentanța RAR Timiș a fost, în săptămâna 06-10 februarie 2017, de 906 activități, ceea ce reprezintă o medie de 181,2 activități pe zi.
Comparativ, în luna ianuarie 2017 la reprezentanța RAR Timiș s-au efectuat 2.817 activități, ceea ce înseamnă o medie de 140,85 activități pe zi.

La aceste cifre se mai adaugă și un procent de circa 20 la sută solicitanți respinși la prima identificare. Este vorba de cazuri mai complexe în care mașinile fie nu au toate actele în regulă, fie e vorba de serii deteriorate în urma accidentelor ori a lucrărilor la caroserie.

Perioada medie de așteptare pentru un caz nu s-a mărit. Ba chiar se fac eforturi de scurtare a timpilor de așteptare. Dar cei foarte grăbiți încă mai apelează la practica de a merge în județele limitrofe unde nu este aflux atât de mare de solicitanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.