Trimis acasă pentru că ,,nu sunt fonduri”, un bărbat a murit. Familia face acuzații grave la adresa personalului medical

1043

Două comisii vor fi constituite la Spitalul Municipal Vulcan. Una medicală și una disciplinară. Totul după ce un bărbat a murit, în cursul dimineții de miercuri. Familia aduce mai multe acuzații, însă până la această oră conducerea unității medicale nu a primit nicio sesizare scrisă.

Doghi Gruia s-a prezentat la medic încă din cursul săptămânii trecute. După o serie de vizite, inclusiv la spital, unde a și fost internat, bărbatul a murit în cursul dimineții de miercuri. Certificatul medico-legal arată bronhopneumopatia ca și cauză ce a condus la edemul pulmonar și insuficiența cardio-respiratorie. Bărbatul a fost găsit mort, în spital, în cursul dimineții de miercuri. Iar familia susține că au existat neconcordanțe în actul medical.

Trimis de la raze pe motiv că nu mai sunt fonduri

Conform membrilor familiei, bărbatul de 50 de ani, a dat, încă de săptămâna trecută, semne ale unei gripe sau viroze. A fost la medicul de familie care i-a dat trimitere la raze. Prezenta dureri în capul pieptului și nu putea respira.

”Doctorul de la raze, i-a spus că nu sunt fonduri și să meargă acasă că e o viroză, asta trece într-o zi două”, spun reprezentanții familiei.

Directorul Spitalului Municipal Vulcan, Cătălin Popa, susține că la fel ca la oricare alt spital, fondurile se epuizează. Asta nu îneamnă însă că pacientului nu i se face radiografia, dar trebuie să îndeplinească criteriul de urgență. La acest moment nu se știe însă dacă medicul de familie a considerat că starea bărbatului constituie o urgență sau nu.

Rudele decedatului spun că la o zi după pățania cu razele, bărbatul s-a simțit mai rău.

„Ne-am deplasat la spitalul din Vulcan și pneumologa i-a făcut o injecție și i-a prescris medicamentație de 200 lei. L-a trimis acasă, spunând că nu e caz de internare. În data de 19.02 s-a internat în Spitalul Vulcan, secția interne. Medicii de aici au constat că are o viroză urâtă, având saturația plămânilor sub 50%, normală fiind 97. A fost intubat pentru a i se oxigena creierul. În urma discuțiilor purtate cu mediul tatălui acesta a declarat că “e cel mai grav pacient pe care la avut în spital vreodată”, spune fiul bărbatului.

Potrivit acestuia, cum tatăl lui avea și silicoză de gradul III, s-a așteptat sosirea din Petroșani a doctorului Nicolae Petre.

”Acesta i-a acordat ajutor tatălui după ce l am așteptat aproximativ 4 ore pline de intervenții și rugi”, spune fiul decedatului.

Medicul specialist în boli de plămâni i-ar fi transims că tatăl său are o viroză foarte urâtă, ”cu saturația plămânilor sub 50 la sută, că nu i se oxigenează creierul și poate oricând să moară în somn”.

”După aceasta doctorul ne-a spus că abia a doua zi va discuta cu doctorița tatălui meu pentru a lua o decizie corectă de a-l transefra. Ne-am exprimat dorința de a fi transferat la spitalul din Petrosani însă aceștia nu au fost de acord. În dimineața de 21.02 am fost sunați de personalul medical, spunându-ne că tata a fost găsit decedat în patul din spitalul Vulcan”, încheie bărbatul.

Medicul specialist de la Petroșani: Nu m-a chemat nimeni de la Petroșani. Am fost de gardă în noaptea de marți spre miercuri.

Doctorul Nicolae Petre susține că a fost de gardă în noaptea de marți spre miercuri, iar starea bărbatului era una gravă.

”Eu am fost de gardă ieri, nu m-a solicitat nimeni să-l văd. L-am văzut în gardă. Cazul era destul de grav. De ieri le-am spus că se poate întâmpla orice. Era cardiac, avea inima mărită, hepatită, debut de diabet, silicoză, saturația de oxigen 40 la sută, oricând putea intra în stop cardiac, în stop respirator. Azi dimineață a fost găsit decedat. A fost la baie, a renunțat la oxigen… Am încercat să-l salvez, dar nu s-a mai putut”, a declarat doctorul Petre.

Doctorul Cătălin Popa, directorul Spitalului Municipal Vulcan, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, că se vor face verificări.

”Am dispus ca mâine dimineață să am toate documentele care au legătură cu acest pacient. Nu există încă o sesizare din partea familiei. Am vorbit cu soția. S-au formulat verbal acuzații de genul ”nu-i mai lăsați că omoară oameni””, a spus Popa.

Directorul spitalului susține că vor fi constituite, la nivelul unității medicale, două comisii: una medicală și una disciplinară. Asta pentru a se verifica dacă s-au încălcat regulamentele medicale sau cele de funcționare și de ordine interioară.

”Este o acțiune de durată, însă am promis familiei că vom verifica. Ne vom face treaba. Trebuie însă să avem și o sesizare scrisă, o descriere a evenimentelor. Dacă va fi nevoie, vom cere și ajutorul Colegiului Medicilor, însă trebuie să respectăm toți pașii aferenți unor astfel de verficări”, a completat Popa.

Managerul unității medicale din Vulcan susține că dacă verificările scot la iveală încălcări ale normelor medicale sau regulilor de funcționare se vor lua măsurile care se impun.

sursa: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ