Trenurile internaționale, anulate

42

CFR Călători a decis, în contextual stării de urgență, să anuleze trenurile internaționale. Astfel, românii nu vor mai putea ajunge cu trenurile în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova.

”În vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19, coroborat și cu deciziile administrațiilor feroviare din țările vecine, CFR Călători suspendă temporar circulația unor trenuri în trafic international”, a transmis CFR Călători. Începând cu data de 17.03.2020, de comun acord cu administrația feroviară din Bulgaria, CFR Călători suspendă circulația trenurilor internaționale în relația cu Bulgaria, astfel:

1095/1094 București Nord – Videle – Giurgiu Nord – Ruse și retur.
• trenurile 1090/1091 vor circula numai pe relația Craiova – Golenți și retur.
În ceea ce priveșeste traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, începând de mâine, 17.03.2020 se suspendă trenurile care asigură micul trafic de frontieră cu acces prin Episcopia Bihor:
• 364 Oradea – Puspokladany
• 365 Puspokladany – Oradea
• 368 Salonta – Puspokladany
• 369 Puspokladany – Salonta
Între România și Republica Moldova, prin decizia comună cu Calea Ferată din Moldova se suspendă temporar ciculația următoarelor trenuri prin punctul de frontieră Ungheni:
• 401 Chișinău – Iași – București
• 402 București – Iași – Chișinău
• 1061/1062/1063/1064 Iași – Ungheni și retur
Ultimele trenuri care vor circula sunt:
• 402 București Nord (plecare astăzi, 16.03.2020, ora 19.12) – Iași – Ungheni – Chișinău.
• 1061 Ungheni ( plecare mâine, 17.03.2020, ora 7.16) – Iași

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie. În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor pe www.cfrcalatori.ro secțiunea Trafic internațional / Mers tren internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ