Trei medici de la Spitalul Judeţean Arad, confirmaţi cu SARS-CoV-2

40

Trei medici angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2, doi dintre aceştia revenind bolnavi la muncă după zile libere sau de concediu.

Managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu, a declarat, miercuri, că este în derulare o anchetă epidemiologică, iar din primele informaţii rezultă că unul dintre medici a fost infectat în urma contactului cu persoane aflate într-o localitate carantinată.

„Conform anchetei epidemiologice, unul dintre medici, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei Clinice ORL, s-a infectat în urma contactului cu persoane care provin dintr-una dintre localităţile carantinate ale judeţului Arad. Menţionăm faptul că medicul nu a intrat în contact cu pacienţii secţiei şi a solicitat testarea”, a declarat Florina Ionescu.

Al doilea medic infectat, un pediatru, a fost depistat pozitiv înainte de întoarcerea la serviciu din zile libere plătite, conform protocolului stabilit la nivelul spitalului toţi angajaţii fiind testaţi la revenirea la muncă.

Al treilea medic bolnav de COVID-19 este rezident, de ortopedie, şi s-ar fi infectat în perioada concediului de odihnă, efectuat în Grecia. La plecarea din ţară, testul efectuat a fost negativ, iar testul de control, realizat înainte de începerea activităţii pe secţie, a ieşit pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ