Trafic de coşmar în weekend la Vama Nădlac II

1722

Intrările şi ieşirile de pe autostradă au fost suffocate. Zeci de mii de maşini au ieşit sau au intrat în ţară în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Punctul de trecere al frontierei de pe autostrada A1, dintre Arad şi Ungaria, a fost luat cu asalt de românii care plecau în concedii în străinătate sau de cei care reveneau în ţară după câteva zile petrecute în staţiunile balenare din Ungaria. Nu au lipsit nici austriecii, polonezii sau englezii care au tranzitat România şi au dorit să ajungă înapoi în ţările lor. Cozile au fost kilometrice!

Sâmbătă noaptea a fost cel mai aglomerat. Şoferii au aşteptat peste două ore pentru ieşi sau intra în România pe la Nădlac II. Poliția de Frontieră a deschis toate culoarele de control, dar traficul a fost dublu faţă de alte wekenduri de vară, tocmai pentru că, spun vameşii, finalul lunii iulie şi începutul lunii august sunt cele mai aglomerate fiind perioada concediilor.

Duminică s-a circulat dificil, maşinile aşteptând cel puțin 30 de minute pentru a trece graniţa, în ambele sensuri. Aceeaşi situaţie s-a petrecut şi la Cenad. Aici sensul de intrare în ţară a fost mai aglomerat, dar şi invers. De abia spre sfârşitul zilei s-a circulat normal. Cea mai aglomerată graniţă cu Ungaria a fost de departe Vama Borş, județul Bihor. Aici chiar şi în după-amiaza de duminică,  atunci când traficul a scăzut şi TIR-urile nu circulă, şoferii au stat în coloană mai bine de 40 de minute.

Poliţiştii de frontieră spun că peste 50.000 de maşini au trecut frontiera dintre România şi Ungaria numai în noaptea de sâmbătă spre duminică. Acelaşi flux este aşteptat şi la finalul lunii august, când concediile se termină şi românii vin acasă sau plecă înapoi la muncă în străinătate.

3 COMENTARII

  1. La Vama Nadlac pe M43 respectiv E68 din Mako spre Nadlac batea vantul…nu era nimeni. Si aceasta estebo solutie ptr.turisti care nu doresc sa piarda vremea stand la rand , veniti si pe aici VAMA Nadlac pct.1 nu este inchisa se circula normal ca si inainte de 2015 , pana nu era autostrada..ocololiti putin ..dar castigati timp. Drum bun.

  2. La Vama Nadlac pe E68 respectiv M43 pe DN7 ..bate vantul . Vama veche prin care intram si ieseam de atatea ori inainte sa fie autostrada , este deschisa NU ESTE INCHISA , se circula normal cine doreste sa intre si sa iasa prin aceasta vama. Este adevarat ca se ocoloste cam 5 km dar se castiga la timp. Deci turistii pot alege…si astfel probabil nu se vor enerva stand la coada cateva ore bune. Drum bun

LĂSAȚI UN MESAJ