Trafic blocat pe drumul spre A1. Transportatorii din vest continuă protestele împotriva RCA

288

Mai multe drumuri din ţară au fost, luni dimineaţă, blocate de transportorii care protestează împotriva creşterii tarifelor RCA. Un astfel de mititg a avut loc şi în vestul ţării. Transportatorii, patroni şi şoferi, din Timişoara şi Arad au ieşit cu TIR-urile pe drumul judeţean 691, cel care duce spre autostradă şi l-au blocat aproape complet.

Zeci de maşini de mare tonaj s-au adunat în Arad şi au pornit spre Timişoara. Pe drumul judeţean au circulat cu maximum 10 kilometri pe oră, creând cozi imense şi blocând accesul pe A1. Transportatorii sunt nemulţumiţi că tarifele practicare de ASF pentru poliţele de asigurare obligatorii au crescut cu peste 200% în ultimii 3 ani.

„În urmă cu 3 ani plăteam peste 2.000 de lei. Apoi, după un an am ajuns la peste 3.000 şi apoi la 4.000 de lei pentru un cap de TIR. Însă acum ajung să plăteasc peste 9.000 de lei… este prea mult. Şi acest preţ este pe jumătate de an. În aceste condiţii cred că o să renunţ la transport marfă”, spune un transportator.

„Eu sunt o firmă mică cu 10 maşini. În 16 ani am avut 2 accidente. Să îmi cei aproape 20.000 de lei pe maşină cu doar două accidente la activ mi se pare exagerat. Nu ne vom opri până când Guvernul nu va interveni şi nu va micşora tarifele. Nu suntem competitivi pe piaţa europeană, mai ales că în Bulgaria, Ungaria, Slovacia sau Spania transportatorii plătesc sub 1.000 de euro RCA”, spune unul dintre reprezentanţii asociaţiei transportatorilor din vestul ţării.

Protestul vine după ce în ultimele săptămâni transportatorii s-au întâlnit de mai multe ori pentru a protesta şi nimic nu s-a schimbat. Şi centura de ocolire a Bucureştiului a fost, luni dimineaţă, blocată de transportatorii nemulţumiţi. Aceştia spun că în 15 septembrie vor face un mare mititng la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ