Tot mai mulți șoferi parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap

61

Fenomenul prinde amploare, spun polițiștii locali din Timișoara, care sunt sesizați frecvent cu privire la cazurile în care sunt staționate autovehicule pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Șoferii le ocupă în mod abuziv fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele.

”Cel mai frecvent, astfel de situații au fost semnalate, în ultima perioadă, pe străzi precum Gh. Dima, V. Balmuș, Piatra Craiului, Orion, Daliei, Paris, I. Văcărescu, Martir I. Stanciu, N. Lenau. În ultimele două luni au fost aplicate 171 sancțiuni contravenționale pe această linie, de la începutul anului fiind aplicate un număr total de 304 sancțiuni pentru astfel de fapte”, spune Poliția Locală Timișoara.

Oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. De asemenea, Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor, dar mai ales pentru a evita punerea în dificultate a acelor persoane care au într-adevăr nevoie de astfel de locuri special amenajate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ