Tot mai multe şanse ca Timişoara să aibă o maternitate nouă, la standarde europene. Unde va fi realizată

100

Tot mai multe şanse ca la Timişoara să fie realizată o nouă maternitate, la standarde europene. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat, săptămâna trecută, că Ministerul Sănătăţii a găsit, pentru început, 11 milioane de euro, pentru construcţia clădirii. Aceasta va fi realizată între Spitalul Judeţean Timişoara şi Casa Austria şi va adăposti nu doar maternitatea, ci şi Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii medicale, care va fi extinsă.

Banii vor veni în urma acordului semnat de Ministerul Sănătăţii cu Banca Mondială. „Aşteptăm adresa după discuţia pe care am avut-o săptămâna trecută cu domnul Săndesc ca să putem clarifica maternitatea. Suntem dispuşi să prevedem în data de 25 ianuarie şi pentru maternitate fonduri dacă va fi cazul pentru acest an, dacă nu, să ne dăm acordul că participăm la realizarea finanţării construcţiei maternităţii, care are aproximativ 11 milioane de euro, după ce a fost semnat acordul cu Banca Mondială. Deci, vin finanţări de la Guvern din creditul cu Banca Mondială, urmând ca diferenţa să o suporte Ministerul Sănătăţii şi CJ Timiş pentru realizarea investiţiei”, a detaliat Titu Bojin.

Preşedintele CJ Timiş crede că lucrările la noua clădire ar putea începe anul viitor. În total, pentru realizarea imobilului ar fi nevoie de aproximativ 25 de milioane de euro. În acest moment, la Timişoara funcţionează două maternităţi de stat, „Bega” şi „Odobescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ