Tot mai greu pentru Liga 1! Încă o șansă ratată, doar 0-0 cu Mediaș

91

Timișoara a mai făcut un pas către liga secundă în urma remizei cu Gaz Metan Mediaș, 0-0. ACS Poli ocupă locurile retrogradabile cu trei runde rămase de jucat din actualul sezon.

Trupa lui Adrian Neaga a mai ratat o șansă de a-și mări șansele de menținere în Liga 1 și a smuls doar un punct din partida de pe teren propriu cu una dintre contracandidatele la retrogradare, Gaz Metan Mediaș. ACS Poli rămâne astfel în zona roșie, la două lungimi depărtare de locul de baraj și la trei de salvarea directă.

Iar programul ultimelor trei etape nu o avantajează deloc pe trupa bănățeană. Violeții au deplasări foarte grele la Botoșani și Chiajna, precum și un test dificil acasă contra liderului din play-out, Dinamo București. Pentru a mai putea spera măcar la locul de baraj, Poli trebuie să obțină cel puțin 6 puncte din aceste jocuri…

Timișorenii s-au împleticit în fața Gazului și au făcut unul dintre meciurile cele mai slabe. Fără soluții în ofensivă în fața unei rivale directe la retrogradare, Poli și-a pus toată nădejdea în mingile lungi și în fazele fixe. Doar că scenariul nu a funcționat – e drept că și accidentarea rapidă a lui Străuț a schimbat planurile tactice – și până la urmă Neaga se poate considera norocos că a scos un punct. Mai ales că oaspeții au ratat un penalty în minutele de prelungire!

Marile ocazii ale partidei le-au aparținut oaspeților. În finalul primei reprize Olaru a scăpat singur cu Straton dar a trimis alături. La faza imediat următoare, Popovici a preferat o preluare pretențioasă în fața porții timișorene și portarul lui Poli a scăpat din nou cu fața curată.

Gazdele au pus ceva mi multă presiune pe careul advers abia în ultimul sfert de oră. Mai întâi veteranul Răzvan Raț și-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă de la 16 metri ce era cât pe ce să îl surprindă pe Pleșca. Ultimele cinci minute de joc efectiv au adus însă ocazii de a marca cât pentru un joc întreg. Târcoveanu a încercat să înscrie cu un șut la colțul lung, în timp ce Velcotă a întârziat șutul din centrul careului advers.

În primul minut al prelungirilor Mediașul a primit o lovitură de la 11 metri după un contact între Șeroni și Rondon. Rosado și-a asumat executarea penaltyului dar a șutat peste poarta apărată de Straton și tabela a rămas intactă: 0-0.

ACS Poli: Straton – Raț, Șeroni, Melinte, Străuț (min. 8 – Munteanu) – Vașvari, Artean – Ciucur, Bîrnoi (min. 76 – Velcotă), Oliva (min. 60 – Drăghici) – Roman.

Etapa cu numărul 22 începe de marți, iar Timișoara va evolua în epilogul rundei tocmai la Botoșani, joi 24 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ