Tinerii evadaţi din Timiş, căutaţi în Olt cu câini de urmă şi un elicopter

398

Doi tineri, de 19, respectiv 21 ani, care au evadat din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş, Timiş, sunt căutaţi în judeţul Olt, unde a fost identificat un autoturism suspect şi două persoane cu semnalmentele fugarilor au fost sesizate în zonă.

Peste 120 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi echipe ale Serviciului de Acţiuni Speciale Olt, cu sprijinul forţelor din Teleorman, al piloţilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi împreună cu voluntarii Asociaţiei „Rescue 4×4” caută doi evadaţi din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş. Căutările au loc în zona de sud a judeţului Olt, unde poliţiştii au observat, pe raza localităţii Gârcov, un autoturism despre care existau informaţii cu privire la faptul că ar fi fost folosit pentru deplasarea celor în cauză. Se folosesc  inclusiv câini de urmă, şi un elicopter.

În urmă cu aproximativ două ore, polițiștii au observat, pe raza localității Gârcov, un autoturism despre care existau informații cu privire la faptul că ar fi fost folosit pentru deplasarea celor în cauză.

În timp ce verificau împrejurimile, polițiștii au observat doi tineri cu semnalmentele celor căutați, iar la vederea forțelor de ordine, aceștia au fugit într-o zonă împădurită. Au fost efectuate două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical. În urma acestora nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Tinerii au evadat marţi-seara, 27 august 2019, cei doi fiind Soare Claudiu Florin, 19 ani, care avea de ispăşit o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat, şi Teglas Samuel, 21 de ani, care avea o pedeaspă de doi ani şi 204 zile, pentru tăinuire. 

LĂSAȚI UN MESAJ