Reacţia unui medic după dublarea amenzilor pentru depăşirea timpilor de aşteptare la UPU: „Se va trece prin spital ca la check-in-ul de la aeroport“

4881

Medicul sucevean Cătălin Lulciuc crede că cei care se bucură pentru că au fost dublate amenzile pentru personalul medical, care-i lasă pe pacienţi să aştepte la Unitatea de Primiri Urgenţe, nu văd imaginea de ansamblu. El spune că se va trece prin spitale ca pe la check-in-ul de la aeroport.

Cătălin Lulciuc este medic de radiologie şi imagistică la Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava. Tânărul este de părere că dublarea amenzilor pentru depăşirea timpilor de aşteptare la Unitatea de Primiri Urgenţe nu este o soluţie. „Să intri mai repede într-un spital de urgenţă supraaglomerat înseamnă să iasă altul mai repede…adică mult mai puţin timp acordat per caz, adică se va trece prin spital ca la check-in de la aeroport – pe repede înainte. Cei care se bucură la o astfel de ştire nu văd imaginea de ansamblu”, a arătat Cătălin Lulciuc. El a mai spus că medicii vor sta „cu presiunea în ceafă” din cauza amenzilor.

Pe de altă parte, deşi exista baza legală şi până acum, anul acesta inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava nu au aplicat nicio sancţiune pentru că pacienţii au fost lăsaţi să aştepte în mod nejustificat pe holurile de la UPU. Nemulţumiri au fost, nenumărate, însă pacienţii sau aparţinătorii nu au depus sesizări oficiale, ci au preferat să se plângă pe Facebook.

Concret, timpii legali de aşteptare la UPU sunt cuprinşi între 0 şi 240 de minute, în funcţie de gravitatea urgenţei. Potrivit proiectului, vor constitui contravenţii şi se vor sancţiona cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 20.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ