Klaus Iohannis: „Resping în integralitate remanierea propusă de premier”

50

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge toate propunerile trimise de Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție, Educație, Interne, Energie, Relația cu Parlamentul, și cele două posturi de vicepremier. 

„Degringolada de la nivelul guvernării confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să îi trateze pe români. Nu ar trebui să fie nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul a doi ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă. Un vot precum cel din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Sunt convins că un guvern PSd nu este potrivit pentru România. Eu nu voi gira prin deciziile mele susținerea acestui Guvern. PSD și ALDE deopotrivă sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini sunt pir și simplu ridicole. După ce ai stat la aceeași masă cu PSD și ai luat măsuri împotriva românilor nu mai păcălești pe nimeni că nu ești vinovat. În primul rând nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern”, a spus Klaus Iohannis.

„Resping în integralitate remanierea propusă de premier. Respig propunerea pentru ministrul Justiției”, a subliniat șeful Statului. Acesta a respins și propunerea lui Iulian Iancu la postul de vicepremier pentru probleme economice și propunerea pentru vicepremier pentru parteneriatul strategic.

Totodată, Președintele îi cere Vioricăi Dăncilă să ceară în Parlament vot de încredere pentru Guvern, în condițiile în care ALDE și-a retras miniștrii din Executiv și a trecut în Opoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ