Tina Turner a murit.

69

Cântăreața Tina Turner, una dintre cele mai faimoase voci ale rock-ului, a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat reprezentantul ei, Bernard Doherty, pentru agenția de presă PA.

În cariera sa de peste 60 de ani, cântăreața a câștigat opt premii Grammy și are o stea atât pe Hollywood Walk of Fame, cât și pe St Louis Walk of Fame. Pe numele său real Anna Mae Bullock, supranumită pe scară largă regina Rock& Roll-ului, s-a căsătorit în anul 2013 cu Erwin Bach.

Celebra cântăreață a mai fost căsătorită și cu muzicianul Ike Turner între 1962 și 1978.

Ike Turner a murit în luna decembrie a anului 2007 în urma unei supradoze de droguri, iar purtătoarea de cuvânt de la acea vreme a cântăreței a transmis că: „Tina este conștientă că Ike a decedat în cursul zilei de astăzi. Ea nu a mai ținut legătura cu el. Nu va face niciun alt comentariu„.

În ultimii ani, Turner se confruntase cu probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu cancer intestinal în anul 2016 și fiind supusă unui transplant de rinichi în 2017.

Ea este cunoscută pentru o serie de hituri, precum: „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”.

Într-un comunicat, reprezentanții artistei au anunțat:

  • „Tina Turner, Regina Rock’n Roll, a murit în liniște astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o boală lungă, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”.
  • „Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Născută în Statele Unite, Tina Turner a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe rock, cunoscută pentru prezenţa sa scenică și pentru o serie de hituri, printre care „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”.

Tina Turner, una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner, notează News.ro. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină, fiind recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale ei se numără „What’s Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” şi „Goldeneye”, piesă înregistrată pentru filmul omonim din seria „James Bond”.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Sursa: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ