Timișul are buget! Acesta a fost votat, ca niciodată, în unanimitate VIDEO

61

Bugetul județului Timiș a a fost votat. Ca niciodată, acesta a fost adoptat în unanimitate de consilierii județeni, fără certuri. Aleșii de toate culorile politice au fost de acord cu proiectele și cu lista de investiții pentru 2019.

Aleșii județeni liberali s-au focusat pe partea de dezvoltare economică a județului. Ei au cerut Executivului CJ Timiș să aibă grijă să pună în practică proiectele ce vizează acest domeniu nu doar să le lase pe hârtie.

”Brandul economic al județului Timiș are propunere de 150.000 de lei, platforma pentru telefoane mobile are o alocare de 54.000 de lei, pentru primele două module de implementare. Pentru aceste proiecte mi-aș dori să nu fie doar simple poziții bugetare, ci să fie implementate. Sper să nu se aplice tactică de a obține, de a aloca ceva sume și atât. Brandul economic a fost depus din 2015 și nu s-au realizat pașii necesari pentru implementare”, a atras atenția consilierul liberal Marian Vasile.

Anul acesta, bugetului județului Timiș se ridică la suma de 665 de milioane de lei. Cei mai mulți bani nu se investesc, însă. Ei merg la secțiunea de funcționare a Consiliului Județean Timiș și o mare parte spre salariile funcționarilor – 26 de milioane de lei. Mai exact, 370 de milioane de lei se vor cheltui cu lefuri și alte plăți pentru ca instituția ce conduce județul să funcționeze fără probleme. La investiții ajung undeva la 266 de milioane de lei, iar dezvoltarea primește puțin sub 30 de milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ