Autostradă pentru biciclete la Timișoara. Robu nu renunță nici la ideea metroului

193

Ideile năstrușnice ale primarului Timișoarei, Nicolae Robu, nu se opresc. Acesta vrea ca în oraș să existe o autostradă pentru biciclete și nu renunță nici la ideea unui metrou.

Potrivit listei de investiții a Primăriei Timișoarei, anul acesta se vor cheltui 100.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru ”șoseaua rapidă” destinată bicicliștilor. Din puținele date publice aflăm doar că viitoarea autostradă va lega estul de vestul orașului și nordul de sud.

Cum am scris de nenumărate ori, Robu nu renunță la ideea de a construi un metrou. Deși SF-ul a fost bugetat an de an, actele nu au fost întocmite. Anul acesta sunt alocați din nou 145.000 de lei pentru studiu de fezabilitate.

”În 2013, lansam ideea că Timișoara trebuie să se gândească să-și facă metrou, pt a nu ajunge să se sufoce urmare a dezvoltării pe care o va cunoaște. Știrea a fost una senzațional-negativă. La 5 ani după noi a anunțat și Clujul că vrea metrou. Știrea a fost una senzațional-pozitivă. Iată că acum se vorbește de un program național de realizare de metrouri în orașele cu peste 300.000 de locuitori. Deocamdată, noi și Clujul ne-am arătat interesați. Traseul nostru e atașat”, a scris pe Facebook primarul orașului la începutul lunii aprilie.

Potrivit ultimei variante propuse de edilul șef, metroul va lega aeroportul de ieșirea din oraș pe Calea Șagului și comuna Dumbrăvița de Moșnița Nouă, traversând în subteran tot orașul.

LĂSAȚI UN MESAJ