Timișorenii reclamă fumatul în locuri interzise, polițiștii dau sute de amenzi

92
Interzicerea fumatului în unele spații, atât închise cât și deschise, nu pare să îi împiedice pe unii timișoreni să își aprindă țigările unde nu au voie.
Unii cetățeni, mai vigilenți, au reclamat acest fapt agenților de la Poliția Locală care au dat sute de amenzi. De la începutul acestui an au fost date 418 sancțiuni pe această linie unor persoane surprinse fumând în locurile amenajate pentru copii din Parcul Ion Creangă, Parcul Clăbucet, în zona de flori din Piața 700, dar și în Piețele Doina și Iosefin, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în stațiile de taximetre printre care Aurelianus, Revoluției, C. Porumbescu, Gh. Lazăr, Mărăști sau Huniade, precum și în alte locuri prevăzute de lege.
Au existat și situații în care unele persoane au fost surprinse fumând în localuri, fără acordul angajaților, cazuri în care s-au aplicat, de asemenea, sancțiuni, în special în zona Complexului Studențesc.
Sancţiunile pentru fumat în spațiile închise sunt cuprinse între 100 lei și 500 lei pentru persoanele fizice, și 5.000 și 10.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ