Timisorenii rateaza calificarea la Mondiale cu nationala

93

Naționala României a ratat calificarea la Mondialele de futsal. Antrenorul-jucător al Informaticii Timișoara, Robert Lupu, pășește cu stângul în funcția de selecționer

Reprezentativa de futsal a României a pierdut în fața Portugaliei, 0-5, în grupa principală de calificare la Campionatul Mondial și a ieșit din cursa de calificare la competiția majoră din 2016 ce se va desfășura în Columbia. Tricolorii pregătiți de antrenorul-jucător al Informaticii Timișoara Robert Lupu au adunat două înfrângeri și o singură victorie în grupa preliminară disputată în Portugalia.

La Varzim, România a învins cu 5-1 Norvegia în meciul de deschidere, dar a pierdut la scor duelurile cu Polonia, 1-8, și cu Portugalia, 0-5. În clasamentul final al grupei Portugalia s-a clasat pe primul loc cu 3 victorii, urmată de Polonia cu 2 succese, România abia pe poziția a treia iar Norvegia este ultima. Doar primele două clasate merg mai departe în play-off-ul Campionatului Mondial.

Selecționerul tricolorilor s-a bazat la acest turneu și pe serviciile a doi jucători de la echipa de club Informatica Timișoara. Portarul Iancu și jucătorul de câmp Al-Ioani au început în 5-ul de bază.

Este al doilea turneu consecutiv pe care România îl ratează după ce în luna octombrie tricolorii au părăsit calificările pentru Campionatul European sub conducerea fostului selecționer, Zoltan Jakab.

LĂSAȚI UN MESAJ