Consiliul Județean Timiș finanțează campania Timișoarei pentru desemnarea drept Capitala Europeană a Culturii 2021

85

Consiliul Județean Timiș este singura instituție publică din administrația județeană care a mai putut să sprijine financiar echipa care se ocupă de campania Timișoarei pentru obținerea titlului de Capitala Europeană a Culturii 2021.

Așa cum se știe deja, în prima confrumtare dintre orașele din România care doreau să obțină mult râvnitul titlu de Capitală Europeană a Culturii 2021, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Ministerul Culturii, experții din juriu au ales cele patru oraşe care se vor confrunta în ultimul act: Baia Mare, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Nu se știe însă că singurul finanțator care a sprijinit anul acesta echipa care se ocupă de campania Timișoarei pentru obținerea titlului de Capitala Europeană a Culturii 2021 este Consiliul Județean Timiș.

Asta pentru că Primăria Timișoara este blocată de Curtea de Conturi, în acest sens. Era pusă în pericol chiar participarea echipei care să prezinte dosarul Timișoarei în fața juriului de experți internaționali.

Consiliul Județean Timiș a făcut eforturi și și-a onorat promisiunile, având în vedere că primăria Timișoara nu a mai putu să plătească fiind în raportul Cruții de Conturi interzisă această finanțare. Am reușit și am plătit noi sumele necesare pentru a putea să-și ducă la capăt colegii noștri această activitate privind obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021” declară președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Administrația județeană rămâne și pe mai departe alături de echipa care se ocupă de campania Timișoarei pentru obținerea titlului de Capitala Europeană a Culturii 2021: ”Sper că după calificarea în finală alături de București, Cluj și Baia Mare, să fim primii privind desemnarea Timișoarei. Consiliul Județean Timiș va face în așa fel ca să putem fi și noi la zi cu obținerea sumelor de bani necesare pentru a derula acțiunile și activitățile care sunt prinse în acest proiect” completează președintele Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ