Timișorenii, în topul românilor care comandă mâncare online. Preferata lor: pizza

357

Românii comandă tot mai multă mâncare online. Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, o creștere a numărului de comenzi cu 120%, față de primele trei luni ale anului anterior. Potrivit reprezentanților companiei, evoluția a fost susținută atât de vremea geroasă de la începutul anului, dar și de promoțiile demarate de platformă.

Datele foodpanda România arată că, din perioada analizată, vârful de comenzi s-a înregistrat în platformă la sfârșitul lunii ianuarie, când temperaturile au fost extrem de scăzute și i-au ținut pe români în case.

”Temperaturile scăzute din prima parte a anului și campania de reduceri substanțiale pe care am demarat-o în prima lună din acest an au generat creșterea ridicată a numărului de comenzi înregistrate în platformă. Evoluția din primul trimestru ne determină să credem că trendul de creștere se va menține până la finele anului, inclusiv la nivelul bonului mediu, în contextul în care eforturile noastre se concentrează pe zonele cu spații de birouri, unde se plasează comenzi pentru mai multe persoane”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit datelor companiei, cei care comandă cel mai des mâncare de pe Internet sunt locuitorii Capitalei, urmați de clujeni și timișoreni.

Însă, clasamentul se schimbă la nivelul bonului mediu. Astfel, cea mai mare comandă medie se înregistrează în București – 60 lei, urmat de Brașov – 55 lei, Cluj – 50 lei, Timișoara – peste 45 lei și, respectiv, Iași – 44 lei.

În ceea ce privește preferințele culinare ale românilor care comandă online, preparatele preferate sunt pizza, mâncarea chinezească și cea românească, conform reprezentanților companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ