Timişorenii iau atitudine împotriva poluării olfactive. Mirosurile neplăcute nu sunt reglementate de legislaţie

452

Calitatea vieţii din mai multe cartiere rezidenţiale din Timişoara scade de la an la an. Cel puţin aşa susţin preşedinţii şi locatarii zonelor. De vină ar fi poluarea olfactivă.

Oamenii din zona Lipovei, Modern, Pădurea Verde, Buziaşului, Aradului sau Torontalului se plâng că suferă zi de zi din cauza mirosului emanat de procesul de producţie a diferitelor fabrici din proximitatea locauinţelor lor. Oamenii fac zeci de sesizări la Garda de Mediu, dar comisarii au mâinile legate. Asta pentru că mirosul nu este reglementat de lege.

Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă poluarea olfactivă conţine particule periculoase în limitele impuse, atunci nu se poate interveni. Doar pentru că deranjează şi miroare urât nu se poate interveni! Aşa că marii poluatori scapă nepedepsiţi.

Pentru că singura posibilitate pentru ca poluarea olfactivă să fie stopată, este nevoie de schimbarea legislaţiei şi adaptarea ei la directivele europene. Tocmai acest lucru este cerut Ministerului Mediului de un grup de timişoreni sătui de mirosul de cauciuc sau vopsea.

Solicitarea timişorenilor a ajuns pe masa ministerului, dar pentru modificacre legislaţiei este nevoie de un proiect de lege care să intre în atenţia Parlamentului. Acest lucru nu se va întâmpla însă în acest Legislativ, cel mai probabil o astfel de modificare ar putea să apară după alegerile din 11 decembrie.

1 COMENTARIU

  1. Și cartier rezidențial…. cum e Freidorf….locuitorii suferă din cauza mirosurilor emanate de diverse firme ….Smitfield…și cei de sub pod calea sagului …(ce distrug prin ardere tot felul de reziduri și deșeuri toxice)….!?

LĂSAȚI UN MESAJ