Percheziții în Timiș, Caraș-Severin și… Franța! Rețea bănățeană de trafic de persoane și proxenetism!…

567

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziții în județele Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin efectuează 12 percheziții în județele Caraș-Severin (Oravița și Moldova Nouă) și Timiș (Jimbolia).

În cursul anului 2016, din dispoziția procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin au efectuat activități în baza unei cereri de asistență juridică internațională, emisă într-o cauză instrumentată de autoritățile de aplicare a legii din Lyon, Franța.

Obiectul cauzei îl constituie un grup infracțional implicat în activități de trafic de persoane și proxenetism, care acționa pe teritoriul Franței.
În cauză au fost identificate un număr de 13 persoane de pe raza județului Caras-Severin a căror activitate infracțională a constat în racolarea și traficarea din Franța în România a  unor persoane de sex feminin care se prostituau în diferite zone, membrii grupului asigurând logistica și gestionarea afacerii, existând situații în care aceștia își impuneau regulile prin folosirea violenței.

S-au desfășurat simultan în Franța și România acțiuni de destructurare a grupului infracțional organizat.
Persoanele depistate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, în vederea audierilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ