Timișorenii fug de litoralul românesc. Ce destinații de vacanță preferă

345
plaja grecia

Timișorenii fug de litoralul românesc, atunci când vine vorba să-și petreacă vacanța de vară. Motivul? Nu se zboară cu avionul din capitala Banatului la Constanța, iar cu mașina ajung să facă și unsprezece ore, în lipsa unei autostrăzi.

Acesta este motivul pentru care locuitorii din capitala Banatului preferă să meargă la mare în străinătate, mai ales pe plajele din Grecia, Italia sau Turcia. În ceea ce privește destinațiile din România pe care bănățenii aleg să le viziteze, pe primul loc se află Sibiu.

De la noi, din Timișoara, este dificil de mers la mare, din păcate. A fost o creștere foarte mare pe Turcia și pe Grecia, lumea a început să cumpere din timp, din ianuarie. În continuare destinațiile sunt sigure, nu am avut probleme. Din Timișoara faci 10-11 ore până la mare”, a declarat, astăzi, Andreas Suciu, membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

Timișorenii sunt așteptați să participe, în acest sfârșit de săptămână, la Târgul de Turism „Vacanța”, cel mai mare târg de vacanță din vestul țării, care are loc la Centrul Regional de Afaceri. Peste 30 de agenții de turism din regiune și din țară îi vor întâmpina pe vizitatori cu pachete de vacanță la prețuri reduse cu până la 30 la sută.
Nelipsite vor fi și evenimentele special concepute pentru a stârni pofta de vacanță: prezentări ale unor destinații de vacanță, degustări de produse tradiționale, prezentări de produse și servicii pentru activități de timp liber, Miss Turism 2016.

Vizitatorii vor putea participa și la tombola evenimentului, care are premii excursii și vacanțe în valoare de peste 7.000 de euro. Programul târgului este de vineri până duminică între orele 10.00 și 19.00. Intrarea este liberă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ