Autostrada 6 ar putea ar putea fi continuată ca parte din Via Carpatia

511

Cea mai scurtă autostrada din România, A6, de numai 11 kilometri, ar putea face parte dintr-un important proiect de infrastructură la nivel European. Şoseua ar putea fi continuată şi ar putea fi traseul unei rute est-europene care să lege Lituania de Bulgaria.

Numit „Via Carpatia”, proiectul a primit deja adeziunea a șapte țări — Lituania, Ungaria, Slovacia, Polonia, România, Ucraina și Turcia — semnatare ale declarației, a declarat ministrul polonez al infrastructurii, Andrzej Adamczyk.

„Via Carpatia este o axă vitală pentru dezvoltarea regiunilor din Europa Centrală și de Est. Este o cale de comunicare care ar încălca principiul, în vigoare până acum, de realizare a unor artere în direcția est-vest”, a declarat ministrul infrastructurii din Polonia, Andrzej Adamczyk, conform AFP.

Încă nu se ştie când vor începe lucrările şi cum va fi construită. Autostrada A6, care leagă centura Lugojului de A1, a fost gândită iniţial ca o rută care să lege Lugojul de Calafat, şi astfel vestul României de sud. Proiectul a fost abandonat, iar în Masterplanul de transport al României ruta a fost schimbată în drum expres. Acum însă, se pare că proiectul va continua sub această formă, de rută europeană care va ajunge până în Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ