Timişorenii, chemaţi să facă voluntariat la Sânmihaiu Român

164

Chiar dacă nu va deveni o pădure pentru fondul forestier, va fi cu siguranță o frumoasă perdea forestieră de protecție. Aşa am putea descrie nouă mobilizare a voluntarilor timişoreni, programată pentru data de 19 martie.

„Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de primăvară. Puieţii rămaşi, în plus, din toamna anului trecut vor fi plantaţi cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune.

Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria Sânmihaiu Român, Consiliul Local în colaborare cu „Plantăm fapte bune în România”, ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș.

10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de două hectare, un hectar la Sânmihaiu Român și un hectar la Sânmihaiu German, începând cu ora 8:30.

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii „, a declarat Andreia Schneider, coordonator județ Timiș al proiectului PFBro.

În data de 14 noiembrie 2015, în localitatea Utvin, comuna  Sânmihaiu Român, au fost plantaţi 40 000 puieți pe o suprafaţă de 10 hectare, cu 3.000 de voluntari, fiind astfel cea mai mare acțiune de împădurire din cadrul acestui proiect la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.