Timişorenii, chemaţi în stradă pentru a cere demisia Guvernului şi a lui Dragnea

200

Demisia Guvernului şi a lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor sunt cerute din nou de opinia publică. Ultimele mutări făcute de Executiv – aprobarea codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă şi suspendarea preşedintelui – scot din nou oamenii în stradă. A fost anunţat un protest în faţa Guvernului, iar Timişoara Civică se alătură. Pentru asta sunt chemaţi, în Piața Victoriei, cât mai mulţi oameni, miercuri, 20 iunie.
„Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Ieșiți în stradă pe 20 iunie în fața fiecărei prefecturi din fiecare județ. Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș. Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație”, transmit membri Timişoara Civică.
Alături de protestatari sunt şi membri USR. Opoziţia susţine că actuala guvernare pune la cale mai multe lovituri la adresa justiţiei pentru a-l scăpa pe Dragnea de închisoare.
„O nouă OUG 13. În ședința de Guvern ar putea să fie adoptate prin ordonanță de urgență codurile penal și de procedură penală. Ar putea desființa infracțiunea pentru care este judecat Liviu Dragnea în procesul în care așteptăm joi o sentință. Dacă Liviu Dragnea își va pune în aplicare planul, joi judecătorii nu vor mai avea decât să constate că infracțunea nu mai există și șeful penalilor să fie achitat”, transmite USR.
Protestul de la Timişoara începe la ora 20:00 şi oamenii sunt decişi să stea în stradă până la ora 23:00.

LĂSAȚI UN MESAJ