Timişorenii, chemaţi din nou la proteste alături de Bucureşti

278

Timişorenii sunt aşteptaţi la un mare protest programat pentru 20 ianuarie, ziua în care şi în Bucureşti se anunţă un mare miting. Cei care nu pot ajunge în capitală pot să îşi arate dezacordul faţă de modificările legilor justiţiei şi Codului Fiscal şi în oraşul de pe Bega.

Protestatarii sunt chemaţi, sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei.

„Veți întreba poate cu ce rost? De ce am mai ieși la un nou protest, când oricum nu reușim să schimbăm nimic? Noi vă întrebăm cu ce rost să stai acasă? Cu ce rost să nu te implici? Cu ce rost să privești de pe margine? Sigur, politicienii puterii au ignorat protestele din ultima perioadă. Au mers înainte cu o îndărătnicie greu de îmaginat. Au găsit și strategia perfectă: mii de incizii care să ne imunizeaze la acțiunile lor și să ne lase deznădăjduiți. Dar ce ar trebui să facem acum? Să capitulăm? Nu! De fapt, de acum trebuie să ne asumăm cu atât mai mult responsabilitatea. Democrația nu este de nepierdut. Ea trebuie apărată în fiecare zi, iar situatia in care ne aflăm astăzi există tocmai din cauza unui deficit de implicare. Dacă ne-am fi asumat de exemplu din timp că nu ne dorim personaje dubioase şi corupte în funcțiile de conducere, am fi presat pentru o reforma reală a clasei politice. Ne-am fi asumat cu adevărat votul, mustrându-i pe cei care nu-şi țineau promisiunile, şi ne-am fi ales singuri ce fel de țară ne dorim. În schimb, pentru prea mult timp, noi am văzut Statul ca pe un corp străin. Am omis să ne amintim că noi suntem Statul. Că noi suntem cei care decidem ce fel de politică se face în această societate. Că noi singuri ne decidem viitorul. Chemarea de acum nu mai este doar despre peticirea unor măsuri politice absurde. Gata! De acum schimbăm felul în care se lucrează pentru interesul public. De acum devenim cu adevărat responsabili”, transmit organizatorii pe Facebook.

De la crearea evenimentului, pe pagina de socializare şi-au arătat interesul peste 2.000 de oameni şi peste 700 promit să participe. Protestul este programat să dureze până la ora 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ