Timișorenii au dreptul la apă caldă, cred membrii Pro România

33

Noul partid pornit la drum, ce recent s-a format din oameni implicați în jurul lui Victor Ponta, a început să se implice în problemele locale. Societatea de termoficare are mari probleme financiare, din care se pare că nu prea poate ieși fără un ajutor ferm. PRO România Timiș ia poziție față de această situație ce va afecta o mulțime de locuitori ai orașului.

Urmare a situaţiei critice în care se află în prezent Colterm SA, datorită deciziei luate de E.On Gaz de a sista furnizarea gazului către societatea de termoficare, atât din cauza unor datorii de peste două milioane de lei, cât și datorită faptului că reprezentanții societății de termoficare nu și-au respectat obligațiile privind efectuarea reviziei tehnice la instalațiile de furnizare a gazului, Partidul PRO România, filiala Timiș, solicită municipalității şi conducerii societăţii de termoficare să depună întreaga diligenţă pentru soluţionarea situaţiei în care a ajuns societatea de termoficare a oraşului Timişoara, lăsând timişorenii fără apă caldă în repetate rânduri.

În această săptămână și sediul central al Colterm SA a fost scos la licitație de un executor judecătoresc, tot pentru o datorie către E.ON Gaz de 15 milioane de lei.

Conform Departamentului de Comunicare E.On Gaz, societatea Colterm SA, doar în acest an a acumulat datorii către furnizorul de gaz de peste 8,2 milioane de lei, toate aceste sume restante având termenul de scadenţă depăşit, astfel că măsura luată de E.On Gaz privind sistarea gazelor este una legală.

Având în vedere situaţia critică în care se află societatea de termoficare, Partidul PRO România, filiala Timiş, solicită atât municipalităţii, cât şi conducerii societăţii Colterm SA, să găsească cu celeritate soluţiile necesare pentru ca timişorenii să beneficieze în condiţii normale de apă caldă. În prezent, de serviciile societăţii Colterm SA, beneficiază aproximativ 61.000 de abonați în Timișoara, atât persoane fizice, cât și juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ