Timișorenii au de achitat 4 milioane de euro în „afacerea” cu fonduri europene

4390

Locuitorii Timișoarei vor achita, din taxele și impozitele pe anul în curs, suma de patru milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor din zona centrală a orașului.

Banii reprezintă sumele contractate din fonduri europene de către edilii primăriei și care nu au putut fi consumate până la finalul anului trecut, asa cum prevede legislația în domeniu. Este vorba despre nefinalizarea la timp a şantierelor deschise în urmă cu patru ani în piețele centrale ale Timişoarei. Din acest motiv, orașul nostru a pierdut cele patru milioane de euro din totalul banilor proveniți de la Uniunea Europeană pentru lucrările la Centrul Istoric.

Dan Diaconu

Viceprimarul Dan Diaconu a recunoscut ” deficitul” respectiv, dar a adăugat că Primăria Timisoara a ” salvat” alte câteva milioane bune de euro din cele aproape 20 de milioane de euro destinate lucrărilor  din zona centrală!

” Am reușit în final să reducem cât mai mult din pierderile de bani europeni, mai ales că au fost destule probleme cu firma care a acontat prin licitație lucrările respective. Iar, dacă ne raportăm la situația din celelalte mari orașe ale României, Timișoara a cheltuit cei mai mulți bani din fondurile europene, pe vechiul exercițiu financiar 2007— 2014″, a precizat Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.