Timişoreanul Ovidiu Ganţ îl va însoţi pe premierul Dacian Cioloş în Germania

100

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganț, a anunțat marți că va face parte din delegația oficială care îl va însoți joi pe premierul Dacian Cioloș în vizita sa în Germania, prilej cu care îl va susține în demersul de extindere a relațiilor dintre România și Germania.

„Pentru politica FDGR, relația cu Germania a reprezentat întotdeauna o prioritate. Am fost onorat să primesc invitația domnului premier de a-l însoți la Berlin. Doresc să-l susțin in demersul de extindere și aprofundare a relațiilor dintre România și Germania, atât la nivelul Guvernului federal, cât și al Bundestag-ului”, a declarat Ovidiu Ganț.

Premierul Dacian Cioloș va efectua pe data de 7 ianuarie o vizită oficială la Berlin, context în care are programată o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, pe 30 decembrie, că din delegația care îl va însoți pe prim-ministru vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru Dragoș Tudorache.

„Va fi o întâlnire de lucru, un prânz de lucru cu cancelarul Angela Merkel. Vom avea o întâlnire cu comunitatea românească și cu Forumul româno-german care are reprezentanți la Berlin. Scopul este întărirea relațiilor bilaterale și de stabilire, clarificare a obiectivelor comune pe agenda europeană, sunt subiecte care au fost în discuție în această lună și la Consiliul European, legate de migrație, politică externă”, a precizat Dan Suciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, vizita are o dimensiune mai redusă din punct de vedere economic deoarece, recent, vicepremierul Costin Borc a participat la un Forum de afaceri româno-german.

LĂSAȚI UN MESAJ