Timișoreanca Adelina Pastor e dublă campioană balcanică

3769

Adelina Pastor a fost una dintre vedetele delegației tricolore la Campionatul Balcanic de atletism în sală de la Istanbul. Atleta de la CSM Timișoara a cucerit două titluri balcanice.

Rezultate remarcabile pentru atletismul timișorean în acest sfârșit de săptămână. Adelina Pastor, fosta sportivă a județului a cucerit două titluri importante la Campionatil Balcanic de seniori de la Istanbul. Proaspăt încoronată drept campioană națională în sală, atleta antrenată de Ioan Damaschin a realizat și timpul de referință în cursa din Turcia.

Pastor a cucerit primul său titlu în proba individuală de 400 metri, alergând în 53,23 secunde, cu jumătate de secundă înaintea colegei de lot Elena Lavric. Atleta în vârstă de 23 de ani și-a completat palmaresul cu un titlu balcanic și în proba ștafetelor de 4×400 metri. În echipă cu Elena Lavric, Andreea Mikloș și Bianca Răzor, ștafeta României a oprit cronometrul la 3:36.02 și a devansat echipa Turciei.

Cu două zile înaintea Balcaniadei de la Istanbul, Adelina a reușit o altă performanță importantă. A ocupat locul secund în reuninea de la Istanbul, în proba de 400 metri cu un timp asemănător, 53,27 secunde. Învingătoare a fost o altă colegă de la lot, Bianca Răzor.

Campionatul Balcanic din Turcia a fost și criteriu de calificare la Campionatul Mondial programat luna viitoare în Statele Unite, la Portland.

LĂSAȚI UN MESAJ