Timișoara și Aradul vor depăși Bucureștiul în câțiva ani!

3964

Afirmația îi aparține profesorului de economie Nicolae Țăran, care este convins că această perspectivă nu este deloc una îndepărtată. Profesorul timișorean, specialist de marcă în teoria managementului economic și financiar, afirmă că deja, dacă prognozele Institului Național de Statistică al României ar fi corect fundamentate, ecartul dintre cele două orașe din vestul României și Capitală ar fi nesemnificativ.

„Timișoara şi Aradul au atins, încă de anul trecut, procentul de 80% din cifra totală a exporturilor realizate de București. La sfârșitul acestui an, estimez că cele două județe din Vest vor atinge cifra de opt miliarde de euro la capitolul exporturi! În acest timp, capitala României a reușit să totalizeze ca cifră a exporturilor aproximativ zece miliarde de euro. Iar INS arată că în ultimii ani, economia Bucureștiului este în declin la capitolul exporturi!”, precizează profesorul Nicolae Țăran.

Acesta a mai declarat că, în doar câțiva ani, Timișoara și Aradul vor depăși capitala României la mai toți indicatorii economici importanți într-o economie de piață funcțională!

„Mă refer, pe lângă exporturi, și la competitivitate economică, la dinamica producției industriale, respectiv a forței de lucru calificate în aproape toate ramurile economice”, a concluzionat profesorul timișorean.

4 COMENTARII

  1. Ardelean Andrei Da intradevar Aradul si Timisoara are un potential urias daca ar stii sa profite de infrastructra pe care o au (autostrada cu vestul) insa nu avem primari capabili de asa ceva si pana atunci se termina autostrada Nadlac – Bucuresti.

  2. Nu vă mai îmbătați cu apă chiaoră. Dacă ar fi rece, v-ați trezi. Export se numește și ce produce nemțul de la Continental la noi în țară. De fapt nu e decît forța de muncă de la noi. Capitalul, materia primă și produsele vin și se întorc afară. Si profitul, firește.

LĂSAȚI UN MESAJ