Timişorenii, interesaţi de poduri, parcuri, străzi şi pasaje. Primarul a ţinut a doua audienţă pe Facebook

618

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a ţinut, joi seara, a doua audienţă publică pe Facebook. Timişorenii i-au adresat diverse întrebări, de la lucrări edilitare până la echipa de fotbal ACS Poli.

Un timişorean a vrut să afle detalii despre consolidarea podurilor din oraş, iar primarul a explicat că vor fi lucrări de extindere la patru benzi a podurilor, nu doar de consolidare.

„15 aprilie este termenul până la care Parcul Pădurice trebuie să fie executat, conform înţelegerii cu firma care-l execută”, i-a răspuns Nicolae Robu unui alt participant la audienţa publică.

„Aveţi în vedere un pasaj la Solventul?”, a fost o altă întrebare la care primarul a răspuns: „Da, dar vrem să-l facem pe fonduri europene, care în România sunt deja întârziate cu doi ani. Sunt lucrări complexe acolo, vom face şi un pod în zonă. Pasajele Jiul şi Popa Şapcă le facem pe fonduri proprii. Din păcate, nu s-a făcut nimic zeci de ani şi acum e de tras în forţă”.

Un alt internaut a vrut să ştie care este situaţia echipei de fotbal ACS Poli.

„Situaţia echipei fanion a oraşului este critică. Am schimbat managerul sportiv, antrenorul principal, mâine vom avea unul nou. Am schimbat mare parte din Consiliul Director”, a răspuns Robu.

Altcineva a vrut să afle dacă municipalitatea se implică în amenajarea unui aqua-park în Timişoara. Veştile lui Nicolae Robu n-au fost bune însă: „Nu se va face un aqua-park pentru că nu este eligibil pe fondurile europene 2014-2020”.

Alte întrebări au vizat reabilitarea Căii Martirilor şi de ce durează doi ani, se lucrează cu un singur muncitor?

„A început reabilitarea Căii Girocului în zona Braytim, o vom extinde la 4 benzi, dar nu vor dura doi ani lucrările”, a promis Robu.

Un alt participant la dezbaterea publică a solicitat instalarea unui semafor pe Aleea FC Ripensia ca să fie fluidizat traficul pe timpul zilei, iar primarul a precizat că vom avea cât de curând acolo un semafor.

Un biciclist a întrebat când se vor face piste în zona centrală a oraşului.

„Dragi biciclişti, trebuie să înţelegeţi că pe spaţiile pietonale trebuie să mergem fără nicio grijă, cu copiii sau nepoţii. Există locuri suficiente de plimbare cu bicicleta. Pe malurile Begăi avem 22 de kilometri de piste de biciclete”, a răspuns Robu joi seara.

Un alt cetăţean a vrut să ştie ce face administraţia locală pentru a ne scăpa de enervantele ciori.

„Problema ciorilor se rezolvă doar parţial pentru că în România legea protejează mai mult ciorile decât omul. Distrugem periodic cuiburile, folosim simulatoare care imită sunetul unor păsări de pradă. Timişoara, de zeci de ani de când o cunosc, are o problemă cu ciorile”, a răspuns primarul oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ