Timișoara și-a adjudecat „Juvenil Bucharest Friendship Cup” la fotbal Video

308

Orașul nostru, din punct de vedere sportiv, are viitorul ca și asigurat. Cei mai mici fotbaliști de la gruparea Sporttim Valencia Timișoara tocmai au venit acasă de la un turneul rezervat vârstei lor, pe care l-au câștigat detașat.

La București a avut loc un concurs foarte aprig disputat. Sub numele de „Juvenil Bucharest Friendship Cup” s-a încercat o departajare valorică a celor mai mici ( dar și entuziaști) copii ce se ocupă cu fotbalul.

A fost un turneu deosebit de puternic și echilibrat. La competiție au fost prezente zeci de echipe din toată țara, care au reprezentat cluburi de renume din fotbalul românesc, dintre care amintim Dinamo București, FC Rusanu, Champion București ,F.C. Voluntari, Inter Galaxi, F.C. Initial, AS Nefele. Toți prichindeii erau din grupa celor născuți în anul 2011.
Organizatorii au ținut cont de rezultatele înregistrate la precedentele competiții când au făcut invitațiile pentru această întrecere, care s-a anunțat a fi una echilibrată și spectaculoasă.

Meciurile s-au desfășurat pe terenurile sintetice și de iarbă din cadrul Complexului Sportiv „Ion Țiriac”. Echipa antrenată de Cristi Morar, după un agajament total depus de elevii săi, a reușit să câștige toate meciurile și să obțină locul I mult râvnit la categoria sa. Sunt de menționat numele jucătorilor de care se va mai auzi în viitor: David, Patric, Deian, Raul, Robert, Răzvan, Edy, Claudiu, Milan și Paul Alin care a și fost recompensat cu cupa de golgheter al turneului.

Unii au început chiar de la trei ani să vină în mod regulat la sala de sport. Aici, sub ochiul atent al unor antrenori devotați ce au văzut talentul ascuns sub cheful de joacă al micuților s-a trecut treptat de la un fel de a zburda pe teren la antrenamente din ce în ce mai serioase. Chiar de mai multe ori pe săptămână, în timpul serilor, petreceau câte o oră, iar în rest tot mai mult pe teren. Exercițiile foarte simple la început au crescut în complexitate. Iar acum, la aproape șapte ani sunt campionii țării la grupa lor de vârstă.

Este vorba de copiii născuți în anul 2011 ce iată acum vin acasă din capitală cu o cupă. Este prima la un turneu de asemnenea amploare, dar cu siguranță cariera lor abia acum începe.

Un cuvânt aparte merită acest adevărat dascăl și șlefuitor de talente: Cristi Morar. A refuzat echipe mai mari ce poate aveau posibilități mai bune pentru a se dedica celor mai mici ce abia sunt ceva mai mari decât mingea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ