Din 20 mai, reguli drastice pentru șoferi! Amenda de 3.000 de lei și suspendarea certificatului de înmatriculare

2987

Șoferii primesc o nouă lovitură. Începând din 20 mai, dacă  ITP-ul expiră,  se suspendă automat şi certificatul de înmatriculare al maşinii, fără să fiţi anunţaţi direct. Dacă  circulaţi aşa, riscaţi o amendă de aproape 3 mii de lei, rămâneţi fără plăcuţele de înmatriculare şi apoi trebuie să faceţi, alte drumuri la poliţie şi la RAR, ca să reintraţi în legalitate.

În prezent, inspecţia tehnică periodică la maşină se face o dată la doi ani, dacă vehiculul nu este mai vechi de 12 ani.  După 20 mai, dacă va expira ITP-ul, înmatricularea maşinii va fi automat suspendată, online.

Schimbul de date se va face între RAR şi DRPCIV, online. Dacă sunteţi prinşi în trafic cu înmatricularea suspendată, nu numai că trebuie să plătiţi o amendă de până la 2950 de lei, ci rămâneţi sigur şi fără plăcuţe de inmatrculare. Nu veţi avea voie să plecaţi cu maşina, va trebui să chemaţi o platformă. În acest caz, trebuie să mergeţi şi la Poliţia Rutieră pentru a demonsta că maşina a fost verificată tehnic.

La service-urile autorizate pentru ITP vor fi montate camere  de luat vederi, fiind online cu RAR-ul pentru verificarea clară a numărului de înmatriculare, a kilometrajului și a noxelor.

sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ