Timișoara Saracens, vedeta Galei Rugby-ului Românesc

124

Campionii României au fost în prim-planul Galei Rugby-ului Românesc 2015. Timișoara Saracens și-a adjudecat patru premii la festivitatea de joi seara.

Timișoara a luat potul cel mare la tradiționala anchetă a Federației Române de Rugby ce desemnează cei mai buni sportivi ai anului în curs. Nu mai puțin de 4 premii – jumătate din totalul celor acordate la nivelul primei ligi – au luat calea Banatului, ca o recunoaștere a sezonului perfect realizat de Saracens RCM UVT.

Sarazinii au primit premiul pentru cea mai bună echipă a anului pentru performanțele de a câștiga toate competițiile interne. Tangimana Fonovai a fost desemnat cel mai bun jucător străin al campionatului. De asemenea Grainger Heikell a primit distincția pentru antrenorul anului. Nu în ultimul rând Valentin Calafeteanu a fost recompensat cu titlul de lider al marcatorilor în Superligă.

Totuși categoria cu cei mai mulți nominalizați, cea a celui mai bun jucător din campionatul intern, nu a revenit timișorenilor. Timisorenii Stelian Burcea, Paula Kinikilau și Valentin Popârlan au fost devansați de stelistul Viorel Lucaci.

Mihai Macovei (Colomiers), căpitanul echipei naţionale, a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatele externe.

LĂSAȚI UN MESAJ