Timişoreni cu care ne mândrim: cel mai bun profesor din lume în domeniul automaticii predă la Universitatea Politehnica

146
radu-emil precup

Inginerul Radu-Emil Precup, care predă la Universitatea Politehnica din Timişoara, a fost desemnat cel mai bun profesor din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană.

Topul a fost realizat de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii peer-reviewed din lume. Rezultatele obţinute de profesorul timişorean şi de echipa sa au dus Universitatea Politehnica pe locul I în lume, devansând universităţi de prestigiu. Echipa universităţii timişorene a publicat în perioada 2010 -2014, 122 de articole în domeniul automaticii, ramura controllers, control şi tunning, iar acestea au fost citate în aproape 500 de lucrări din întreaga lume.

„Performanţele apreciate prin Scopus reprezintă certificarea faptului că echipa din care fac parte se străduieşte zi de zi să arate că în Universitatea Politehnica Timişoara se lucrează cu studenţii şi sunt obţinute rezultate de cercetare vizibile în domeniul automaticii. Sunt recunoscute rezultatele echipei în diferite direcţii ale conducerii automate (clasice şi moderne) care includ sisteme de conducere inteligentă, data-driven control şi algoritmi de optimizare de inspiraţie biologică. Performanţele atinse de echipă atestă importanţa automaticii şi Universităţii Politehnica Timişoara în context local, regional şi mondial. Rezultatele obţinute ne încurajează să continuăm cercetările şi colaborările cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franţa, Anglia şi Brazilia”, a declarat profesorul Radu-Emil Precup.

Ieri, Universitatea Politehnica din Timişoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup, Premiul Excelenţei în Cercetare pe anul 2015, pentru „activitatea de cercetare avansată care a reconfirmat nivelul de înaltă performanță al instituției de învățământ superior”.

LĂSAȚI UN MESAJ