Timișoara | Promisiuni pentru exterminarea țânțarilor, dar totul depinde de… vreme

44

Țânțarii au devenit de nesuportat pentru timișoreni. În ultimele săptămâni, oamenii s-au săturat de înțepăturile lor. După ce liderul administrației locale le-a sugerat să ”se roage să nu mai plouă”, acum vine cu noi promisiuni. Nicolae Robu spune că nu va face economie la bugetul local și că va cheltui cât va fi necesar pentru a scăpa orașul de enervantele insecte.

Însă găsește scuze pentru situație. De vină, așa cum ne-am obișnuit, este… vremea. ”Știu cât de enervantă, cât de greu de suportat este agresiunea lor, o simt și eu, alături de dumneavoastră, pe propria-mi piele și încă cu o sensibilitate la înțepătura lor crescută, la limita alergiei. Vă rog să înțelegeți, însă, că prezența atât de numeroasă a acestor vietăți nu se datorează nepăsării cuiva, ci condițiilor meteo. În ultima săptămână din iunie s-a stropit masiv, cu substanțele de rigoare -substanțe verificate, vă asigur, autorizate de autoritățile sanitare-, atât de la sol, cât și din aer -și sunt convins că ați văzut cu toții avionul la lucru în mai multe rânduri-.

Necazul este, însă, că au venit acele ploi abundente, zilnice și, pe de o parte, au compromis parțial rezultatele prea proaspetei intervenții, iar pe de altă parte, au făcut imposibilă o nouă rundă. Noi avem comandă pt o nouă intervenție, vă asigur că nu ne uităm la bani când e vorba de confortul nostru, al celor ce trăim aici, împreună, dar știți bine că și în ultimele 24 de ore a plouat -și iarăși plouă, chiar acum- și în continuare vremea este anunțată instabilă. Ca să nu facem cheltuiala degeaba, fără efectele dorite, e nevoie, conform normelor tehnologice în speță, să se scurgă un anumit timp de la ultima ploaie și apoi să nu plouă un anumit timp după intervenție”, a transmis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ