Aplicație pentru… combaterea ambroziei din Timiș VIDEO

135

Autoritățile județene au dezvoltat o aplicație cu ajutorul căreia vor să eradicheze ambrozia, planta alergenă care provoacă neplăceri pentru zeci de mii de timișeni. Astfel, Consiliul Județean Timiș a creat o aplicație unde oamenii pot încărca date despre plantă, precum zonele unde a apărut, cât de pregnantă este și pot atașa și poze.

Aplicația se numește stopambrozie.cjtimis.ro și a fost lansată, marți. ”Punem la dispoziție noi instrumente de intervenție pentru combaterea ambroziei pe care le-am gândit în cadrul programului Ocrotim împreună cu profesorul universitar Carmen Bunu Panaitescu, de la Oncogen, prorectorul Radulov Isidora și decanul Florin Imbrea, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara”, a transmis Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Potrivit specialiștilor, 50% dintre alergici prezintă simptome la contactul cu polenul ambroziei. De asemenea, 30.000 de semințe emise de plantă rămân pe sol aproximativ 40 de ani. Dezvoltarea ambroziei este favorizată de poluare, cantitatea mare de dioxid de carbon, urbanizare și de terenurile neîngrijite.

LĂSAȚI UN MESAJ