Timișoara dă o palmă clasamentului

138

”Leii” bănățeni au furnizat una dintre primele surpize din Top 6, victorie în fața liderului clasamentului. BCT a pus capăt unei serii negre de 4 eșecuri la rând printr-o victorie greu de anticipat cu U Transilvania Cluj 78-69.

Liderul detașat al Ligii Naționale de baschet masculin a fost îngenuncheat de o echipă timișoreană ”mediocră” așa cum am caracterizat-o specialiștii după ultimele etape. Un succes greu de anticipat dacă priveam ultimele rezultate ale celor două combatante: BCT e ultima în Top 6 și fără victorie de 4 meciuri; Clujul are cinci victorii avans în fruntea Ligii după ce a măturat pe jos cu toții adversarii.

Probabil această diferență de pe hârtie e și cauza ce explică cel mai bine deznodământul partidei de duminică seara. Clujenii au făcut un meci extrem de slab, poate cel mai slab din acest sezon, și au avut o atitudine neașteptat de pasivă. Nu le-a intrat aproape nimic din aruncările de la distanță dar și detereminarea le-a lipsit în fața unei echipe pe care au zdrobit-o în precedentele meciuri directe.

Cu un procentaj extrem de slab și cu multe atacuri irosite, clujenii s-au predat cu 78-69 (17-20, 22-17, 19-16, 20-16). Cel mai bun om de pe teren a fost Mladen Jeremic, căpitanul gazdelor semnând 26 de puncte și 9 recuperări. L-a urmat coechipierul Milos Komatina cu 18 puncte și clujenii Filip Adamovic cu 16 puncte, Ousmane Barro și Vaidas Kariniauskas cu câte 10 puncte.

Grație acestui succes BCT urcă pe locul 5 în clasament cu 32 de puncte. Următorul meci are loc în 15 martie, contra lui Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ