Arta acvatică a fost lansată la Două Bufnițe – VIDEO

239

Aquatim este una din companiile locale ce face performanță nu doar în domeniul său de activitate. Își ia cât mai în serios caracterul de firmă a cetății și încercă, pe cât se poate, să sprijine și proiectele de suflet. Fie că e vorba de tinerii unei școli ce demult are o bună colaborare cu specialiștii apelor, fie că e vorba de a da o mână de ajutor unor tineri artiști în curs de afirmare, de fiecare dată se spune prezent.

În vară a avut loc un proiect inedit ce a prins foarte repede la tinerii implicați în schimbarea feței urbei. Festivalul Internaţional de Street Art a început din anul 2011. Foarte repede a căpătat un caracter specific și a arătat că se poate dezvolta frumos. Prin arta scoasă în public în spații mai puțin obișnuite se arată o acceptarea a unor noi forme de artă în peisajul vizual timişorean, lucru mai puțin abordat la noi.

Artiștii vizuali participanți la a VI-a ediţie a FISART au transformat Stația de tratare a apei Bega, principala uzină de apă a orașului, într-o spectaculoasă galerie de artă în aer liber. Susținerea artiștilor și organizarea unor tururi de vizitare a stației pentru publicul curios și doritor să vadă lucrările FISART sunt dovezi ale implicării directe a companiei de apă în arta contemporană.

Iar ca lucrurile să nu ramână doar pe pereții uzinei devenite mult mai vie, recent a fost elaborat și un album de artă cu aceste imagini spectaculoase. Multă lume vizitează clădirile devenite muzeu în aer liber. Dar pentru cei ce nu ajung până acolo a apărut albumul editat de conducerea Aqutim. Apar toate lucrările artiștilor, din lumea întregă, ce au trudit aici. Este un demers necesar având în vedere perisabilitatea lucrărilor ce înfruntă intemperiile.

Timișoara va fi Capitala Culturală a Europei, iar apariţia albumului şi introducerea lui în circuitul cultural regional, naţional şi internaţional arată că Aquatim este un partener activ al municipalităţii în demersurile pentru realizarea acestui important proiect în 2021.