Timişoara, capitala tineretului din România în 2016. Bugetul proiectelor a fost majorat de 2,5 ori

230

Proiectul Timişoara capitală a tineretului 2016 a fost lansat, marţi, 5 aprilie, la Primăria Timişoara. Alături de primarul oraşului, Nicolae Robu, în sala de şedinţe a instituţiei au fost prezenţi tinerii care au pus bazele proiectului. Aceştia îşi doresc să realizeze o platformă unde să se întâlnească tinerii, atât din mediul public cât şi din cel privat.

Agenda proiectului vizează organizarea de evenimente culturale şi artistice create special pentru tineri. Din acest considerent, autorităţile locale au majorat bugetul agendei de la 400.000 de lei la 1.000.000 de lei.

„Din punctul meu de vedere, pentru orice oraş, tineretul reprezintă o adevărată avere. Reprezintă o validare care trebuie preţuiă aşa cum se cuvine. Nu numai în 2016, vom desfăşura o serie de evenimente care sunt gustate de tineri. Accesul la tot ce se va întâmpla pe agenda acestui proiect va fi liber pentru cetăţenii oraşului de orice vârstă. Am mărit bugetul pentru proiectele de tineret cu mai mult de dublu. De 2,5 ori mai bine zis”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În proiect este implicat şi Ministerul Tineretului şi Sportului, care îşi asumă ca în fiecare an să organizeze Gala Societăţii Civile, în oraşele care vor fi, pe rând, capitale ale tineretului din România.

Proiectul este susţinut şi de mediul privat din Timişoara. O mare bancă comercială s-a implicat în iniţiativă.

„Timişoara şi-a asumat o provocare foarte mare, să facă acest prim pas în România. E o alegere perfectă pentru acestă provocare pentru că în acest oraş există unul din cele 7 centre de tineret care funcţionează sub egida Consiliului Europei. Va fi un exemplu pentru extinderea centrelor de tineret din ţară. Aşteptăm să vedem un spaţiu de visare, un spaţiu de experimentare, un spaţiu unde tinerii să îşi unească competenţele”, a declarat un reprezentant al băncii.

Capitala de tineret va fi marcată de evenimente sportive, de concerte, întâlniri şi multe altele. Autorităţile încă muncesc la stabilitarea agendei proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ