Sindicaliştii cer dezbatere publică pe tema reorganizării serviciilor sociale din Timişoara

453

UPDATE: Desfiinţarea direcţiilor de servicii sociale va trece prin dezbatere publică

Primarul Timişoarei a retras, marţi, de pe ordinea de zi a şedinţei de plen proiectul referitor la reorganizarea serviciilor sociale din Timişoara. După ce Sindicatul din Primăria Timişoara a solicitat o dezbatere publică pe aceast temă, edilul-şef a decis să îşi onoreze obligaţiile legale şi să organizeze întâlnirea cu funcţionarii publici şi cu cetăţenii.

Data şi ora la care va avea loc dezbaterea nu este încă stabilită.

* * *

Conducerea Primăriei Timişoara are de gând să desfiinţeze toate cele 5 direcţii care se ocupă de problemele sociale ale timişorenilor şi să înfiinţeze un nou organism, complex, care să cuprindă toate serviciile. Însă iniţiativa nu a fost prezentată şi în faţa cetăţenilor. Tocmai de aceea, Sindicatul din Primăria Timişoara solicită organizarea unei dezbateri publice în acest sens.

“Vă rugăm să hotărâţi, respectiv să dispuneţi, organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de hotărâre din 31.03.2016 privind organizarea serviciilor sociale la nivelul Municipiului Timişoara, potrivit art.8, alin. 9 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică”, transmite Sindicatul din Primăria Timişoara.

Potrivit acestei legi, “autoritatea publică este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de o asociaţie legal constituită sau de o altă autoritate”.

În proiectul Primăriei Timişoara se prevede desfiinţarea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, Serviciului pentru Protecţia Copilului şi Familiei Timişoara, Serviciului pentru Protecţia Personelor cu Handicap Timişoara, Centrului Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost cu Cantina Socială Timişoara şi a Căminului pentru Persoane Vârstnice Timişoara. În urma dispariţiei acestor instituţii se va înfiinţa un organism nou, care să le cuprindă pe toate.

“Se înfiinţează Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Timişoara ca serviciu public fără personalitate juridică în subordinea Consiliului Local al municipiului Timişoara prin organizarea serviciilor sociale la nivelul municipiului Timişoara, în condiţiile legii”, se arată în proiect.

Proiectul de hotărâre urmează să fie votat de consilierii locali în cadrul şedinţei de plen de marţi, 5 aprilie. Asta după ce a fost publicat cu doar 4 zile în urmă pe site-ul Primăriei Timişoara, în condiţiile în care legea prevede publicarea documetelor cu 10 zile înaintea votului.

LĂSAȚI UN MESAJ